Opleiding

Kies voor de opleiding tot brandweerofficier en start je loopbaan in de wereld van de brandweer!

De opleiding Brandweerofficier start op 7 september 2020 en duurt 1,5 jaar. Tijdens de opleiding volg je onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem, doe je ervaring op door middel van stages en opdrachten en neem je deel aan trainings- en vormingsweken in binnen- en buitenland. Met professionele en persoonlijke begeleiding leer je hoe je operationeel optreedt als officier van dienst en volg je diverse vakken. Zoals leiderschapsontwikkeling en leidinggeven, projectmanagement, bedrijfsvoering, multidisciplinaire planvorming en fire safety engineering. Tijdens de opleiding leg je diverse toetsen en examens af. Na de opleiding beschik je over de diploma’s Manschap a, Bevelvoerder, Officier van Dienst, Operationeel Manager en Specialist Operationele Voorbereiding. Kortom, de beste basis voor een brede en succesvolle loopbaan bij de brandweer.

Een baan bij de brandweer

Als brandweerofficier werk je voor de brandweerorganisatie in een veiligheidsregio. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp.

Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij een veiligheidsregio voor een periode van minimaal twee jaar. Na de eerste contractperiode is de intentie om het dienstverband om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Voorwaarde is dat je de opleiding succesvol hebt afgerond. Het salaris bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- bruto per maand (schaal 8, peildatum 1 juli 2020 CAR-UWO). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

 

Opleidingsplaatsen en solliciteren

De volgende veiligheidsregio’s zoeken brandweerofficieren en hebben opleidingsplaatsen gereserveerd: Noord-Holland Noord, Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Gooi- en Vechtstreek, Utrecht, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid, Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Zuid-Limburg, IJsselland en Twente. Je solliciteert rechtstreeks bij de veiligheidsregio van jouw keuze.

Wees welkom!

De brandweer werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, leeftijd of geaardheid. De brandweer is op zoek naar mensen met talent die passen bij deze functie.